Om Drifting

Drifting

Drifting er en motorsport, der har sine rødder i Japan, hvor sporten har været utrolig populær i de sidste 30 år. Derfra har drifting bredt sig videre til lande som USA, Australien, New Zealand, England og Irland. Alle steder har sporten i løbet af få år, opnået en utrolig popularitet på grund af den helt unikke atmosfære, der omgiver løbene med fart, røg, fest og farver.

Drifting dyrkes seriøst og professionelt i Danmark, hvor det ikke kun handler om at køre hurtigt, men også om at køre præcist og ramme en række markeringer på en bane.

Perfekt timing

Drifting foregår på en lukket bane, hvor spændingsniveau er helt unikt og den eksplosive energi der mærkes på banen er utrolig medrivende.

I Drifting gælder det om at tilføre nok kraft til baghjulene for at få dækkene til at slippe vejgrebet og starte en udskridning eller et ”drift”. Den typiske drift bil er derfor en letvægts baghjulstrukken bil. Når en bil først er i drift, gælder det om at holde den gennem svinget ved at bruge en nøje afmålt balance mellem kraft, bremse og kontrol af bilens hestekræfter. Dette kræver perfekt timing, hvorved kørerne tvinger bilen ud over dens skridgrænse.

Høj fart og spænding

Energiniveauet på banen er højt og kravene til kørefærdighederne er store, ikke mindst fordi nogle kører kontrollerer over 1.000 hk, mens de drifter bilen fra side til side i høj fart, samtidig med at der skiftes gear, bremses og drejes på rattet med præcision, for at opnå det perfekte drift. En vanskelig opgave, der kræver stor koordinationsevner, overblik og is i maven hos kørerne.

Point og finale show

Udover kørernes driftevne gives der også points for deres evne til at følge banens ideallinje, bilens udsving, hastighed samt deres evne til at leverer et godt show. I finalen køres der to og to, på drifting sprog kaldet twin pass. Her køres der aggressivt side om side i nervepirrende dueller, hvor der ofte kun er få centimeter imellem bilerne.